Prepelite in bacon, cu masline si bacon

508x318_prepelite-in-bacon-cu-masline-si-ciuperci-127848

Pot doar sa va recomand sa o incercati, a fost delicioasa!!

 

 

 

 

 

 

Noi recomandam aceasta reteta.

INGREDIENTE

  • 10 prepelite
  • 10 felii de bacon
  • 2 capatani de usturoi, nu prea mari
  • 350-400 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 300-400 ml suc de rosii
  • 250 g masline rosii

MOD DE PREPARARE RETETA PREPELITE IN BACON, CU MASLINE SI CIUPERCI

Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat.

Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile.

Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas yenna ce au si capac, presaramcimbru, putina sare si piper, adaugam vinul, foile de dafin si le introducem in cuptorul preincins la 200 grade, jumatate de ora, cu capacul pus, pentru a-si pastra sucurile si a nu se usca!

Apoi adaugam sucul de rosii, ciupercile champignon intregi si maslinele (clatite cu apa rece si scurse), acoperim tava si dam la cuptor inca 30 minute.

Savurati alaturi un vin alb si muuulta placere!

Leave a reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>