Spanac cu oua de prepelita

reteta_fara_poza

Ingrediente pentru 6 porţii: 1 kg spanac proaspăt, 150 g brânză, 150 g şuncă slabă, 2 felii de pâine, 6 ouă de prepeliţă, 100 g ciuperci, 1 lămâie.

Pentru sos: 9 linguri ulei de măsline, 3 linguri de oţet, 1 linguriţă muştar, sare, piper după gust.

Mod de preparare: se fierb ouăle timp de 3 minute, se curăţă de coajă şi se taie pe jumătate.
Se spală spanacul sub jet de apă rece şi se scurge bine.
Se taie feliile de pâine şi şuncă în cubuleţe, apoi se prăjesc împreună, amestecând permanent. Se spală bine ciupercile, se scurg de apă, se taie în felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă  frunzele de spanac.
Separat, se amestecă uleiul cu oţetul, muştar, sare şi piper. Sosul obţinut astfel se toarnă peste salată.

Leave a reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>